Året i siffror

Rut och jag fick i uppdrag att ge Partillebos årsredovisning en ny grafisk formgivning med illustrativa element. Vi tog fasta på uppdragsgivarens allmänna önskemål om en lättare ton, fler bilder på människor, illustrativa inslag samt ökad läsbarhet och tillgänglighet.

Omslagsförslag

För tredje året i rad gör vi programkataloger för gymnasieskolorna i Skaraborg. Riktigt roligt uppdrag, på många sätt. Just nu skissar vi på nya framsidor… då gäller det att ”kill your darlings”, som man säger. 

Om Jonsered

Vi gjorde ett nedslag i Jonsereds Fabriker, där närmare 100 olika företag huserar idag. De sysslar med allt från flugfiske till medicinteknik i en av Sveriges bäst bevarade industrimiljöer. Samhället bär fortfarande spår av den industriella storhetstid som satte Jonsered på världskartan under 1800-talets andra hälft.

Jul med Timo Räisänen

Ny tidning ute nu. Om hur Timo Räisänen gick från blockflöjtist till rockartist. Och mycket annan trevlig läsning.

Tänder för livet

Annons för Tandläkare Pär Olemyr, en personlig och modern tandläkarpraktik i hjärtat av Partille.

Ny katalog ute!

För gymnasie- och gymnasiesärskolorna läsåret 2020/2021. Högskoleförberedande program och yrkesprogram i 16 olika gymnasieskolor i Skaraborg. Vi har formgett och fyllt med innehåll, 120 sidor.

Kalender 2019

En kalender som skickas ut till alla Partillebos hyresgäster. Med 13 originalillustrationer gjorda av Rut och jag.

Ny krispig tidning

Nu är jul- 0ch vinternumret av kundtidningen På Tapeten ute. Där kan man läsa om hur Alexandra Zazzi hittat formen, hur man sköter sin julgran på bästa sätt och hur det är att ha handboll och bowling på schemat. Bland mycket annat.

På tapeten

Partillebo är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar närmare 4000 bostäder och åtskilliga kvm lokaler i Partille kommun. Rut och jag skriver samtliga artiklar och reportage i deras kundtidning På Tapeten som delas ut till alla Partillebos hyresgäster. I vår- och höstnumret 2018 kan man läsa om surdegsbröd och teaters glöd med skådespelaren Eric Ericson. Eller hur orienteraren Lina Strand tar kontrollen. Och mycket annat.

Utbildning Skaraborg

Programkataloger för gymnasie- och gymnasiesärskolorna i Skaraborg. Högskoleförberedande program och yrkesprogram i 16 olika gymnasieskolor. Idé, grafisk form, illustration, copy och projektledning av Rut och jag.